Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Diverse soorten glas en folie
Enkel glas bestaat uit, de naam zegt het al, één laag glas. Enkel glas is de meest traditionele soort glas en wordt ook wel float glas genoemd. Enkelglas is de goedkoopste glassoort, en werd vooral vroeger erg veel toegepast. De laatste jaren is het nemen van enkel glas minder populair geworden, omdat deze glassoort niet goed isoleert, en dus het milieu het meest aantast.
Wat is figuurglas
Figuurglas is een glassoort met daarin een figuur verwerkt. De mogelijke figuren zijn zeer divers, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een patroon met streepjes, maar ook blokjes, bloemen enzovoort behoren tot de verschillende mogelijkheden. Figuurglas wordt vaak gebruikt in badkamers, voordeuren of als decoratie. Figuurglas is meestal niet doorzichtig en laat veel licht door. Zo creëert u privacy, maar houdt u toch veel licht in de betreffende ruimte. Figuurglas is glas gemaakt van een enkele laag, maar ook zijn er varianten in veiligheidsglas. Dit is extra stevig en is minder snel te breken.
Wat is HR glas?
HR glas is een ander woord voor dubbel glas. HR glas is verkrijgbaar in drie typen. HR, HR++ en HR+++. HR is hier de minst isolerende glassoort en HR+++ de meest isolerende. HR glas bestaat uit minimaal 2 lagen glas die aan elkaar vast gemaakt zijn met in de tussenruimte een edelgas. Vaak is de edelgas die tussen de glaslagen zit argon. HR glas isoleert uw huis goed en zorgt dus voor een lagere energierekening en een beter milieu. Daarnaast is het ook beter bestemd tegen inbraken omdat het lastiger is om het glas door te breken doordat het uit meerdere lagen bestaat. Raamfolie wordt voornamelijk op enkelglas, dus HR glas toegepast. Voor HR++ worden veel folies te warm en is er kans op breuk. Daarom is er voor HR++ en HR+++ glas speciaal zonwerend raamfolie gemaakt.
Zonwerend glas en glasfolie
Zonwerend glas is een glassoort met daarop een zonwerende coating. Deze coating zorgt ervoor dat het grootste deel van het zonlicht wordt geabsorbeerd of weerkaatst. Het gevolg hiervan zal zijn dat tot wel 60% van de warmte van de zon uw huis niet kan binnen komen. Ideaal voor in ruimtes met grote ruiten in de zomer. U kunt de coating op uw nieuwe ruiten laten aanbrengen, maar als u geen nieuwe ruiten nodig heeft, is er ook de mogelijkheid om zonwerende folie te nemen. Deze folie wordt over uw huidige ramen geplaatst, maar geeft hetzelfde effect als een glas met daarop al een zonwerende coating.
Glas in lood ramen en folie
Glas in lood is een glassoort dat vooral voorkwam. Omdat men geen grote ruiten kon maken, hadden ze bedacht om kleine stukjes glas aan elkaar te verbinden met stukjes lood ertussen. Glas in lood ziet u vooral terugkomen in oude gebouwen als kerken. Tegenwoordig is het erg gebruikelijk om glas in lood te verwerken in bijvoorbeeld deuren of schuifpuien. Dit geeft een mooie en authentieke uitstraling als uw huis. Glas in lood ramen zijn erg duur, daarom zoeken veel mensen hun heil in glas in lood raamfolie. Dit geeft een zelfde soort effect. Al blijft een echt glas in lood raam natuurlijk wel het allermooiste. Zoekt u een soort raambekleding voor ramen? Een soort plakfolie waarbij het licht van buiten nog wel naar binnen kan komen, maar waar niet echt goed doorheen gekeken kan worden? Verdiep je dan eens in het plakfolie van Squid. Dit is een hele mooie soort raamtextiel dat ook geschikt is voor ramen met dubbel glas, het zogenaamde hr++ en hr+++ glas.
Geen reacties gevonden.