Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Waarom je niet zomaar zonwerende folie op je ramen kan plakken
Het lijkt misschien niet zo momenteel, maar de zomer is begonnen. Als we aan zomer denken, denken we aan de enorme hitte die het met zich mee kan brengen. Vooral de afgelopen jaren is de hoogte in maximum temperatuur voor ons land flink toegenomen en is het dan ook geen verrassing meer wanneer we bijna die 40 graden aantikken. Misschien prima als je een dag vrij bent en de mogelijkheden hebt tot het bezoeken van een strand of zwembad, maar zit je thuis dan kan dit behoorlijk zweten worden. Dit komt je nachtrust én humeur dan ook vaak niet ten goede. Maar wat is nu de beste optie om die vervelende warmte te weren?
Er zijn verschillende mogelijkheden om warmte te weren. Vaak grijpen we al gauw naar een ventilator. Een relatief gemakkelijke en goedkope investering, maar vaak lig je alsnog wakker van de hitte of misschien wel het irritante geluid dat zo’n apparaat maakt. Een airco behoort ook tot de opties, maar deze zijn vaak erg duur in aanschaf, hebben een hoog verbruik in energie en er moet vaak een slang uit het raam gehangen worden, waardoor er weer teveel daglicht binnen komt ‘s ochtends en je ruim voor je wekker wakker bent.
Een derde optie is een zonwerende raamfolie aanbrengen. Een goedkope en gemakkelijke oplossing om snel warmte te weren uit verhitte kamers. Met de juiste folie kan het soms zo een paar graden afkoelen in je huis en is het goed vertoeven. Er is behoorlijk wat keuze qua zonwerende folies. Wanneer je ons assortiment bekijkt onder het kopje zonwerende raamfolie, zul je dan misschien ook denken dat je door de bomen haast het bos niet meer ziet door het grote aanbod. Een verkeerde keuze is dan ook niet geheel risico vrij en kan je, als je pech hebt, behoorlijk op kosten jagen. Daarom leggen we je in deze blog graag uit welke folie je het best kunt kiezen voor jouw type glas.
Ik heb enkel glas in mijn woning. Uit welke folies kan ik kiezen?
Wanneer je enkel glas hebt, zijn de mogelijkheden betreft het kiezen van een folie, vrij breed.
Je kunt dan kiezen uit de volgende folies:
Zonwerende folie
Zonwerend folie spiegelend
Zonwerend raamfolie statisch lichtgrijs
Zonwerend raamfolie statisch donkergrijs
Zonwerend raamfolie statisch Zarame grijs
Zonwerend raamfolie statisch One way vision
Statisch raamfolie zonwerend met print One way vision
Onze zonwerende folies voor enkel glas zijn verkrijgbaar in zowel statische- als kleef varianten. Deze enkel glas folies moeten altijd aan de binnenkant van het raam geplaatst worden. Deze zijn niet geschikt om aan de buitenkant van het raam aan te brengen. Omdat de opties vrij breed zijn en het kiezen hierdoor alsnog best lastig kan zijn, raden wij aan om de specificaties per folie goed door te nemen en om eerst eens een proefstaal te bestellen van een folie. Zo krijg je eerst een kleine indruk van het folie zonder dat je gelijk een groot stuk hebt aangeschaft en je er dan vervolgens misschien achter komt dat het folie toch niet helemaal is wat je zoekt.
Ik heb hr++/dubbel glas in mijn woning. Klopt het dat als ik niet het juiste folie kies, mijn ruit kan barsten?
Dit klopt inderdaad. De meeste zonwerende folies in ons assortiment zijn geschikt voor enkel glas. Zou je deze toch gaan aanbrengen op hr++/dubbel glas, dan is de kans groot dat er thermische breuken optreden. Wanneer je hr++ of dubbel glas hebt, dien je een folie te kiezen die geen metaaldeeltjes bevat en die ontwikkeld is speciaal voor dit type glas. Dit omdat de metaaldeeltjes in een enkel glas folie zullen gaan opwarmen wanneer hier zon op komt te staan. De warmte kan vervolgens niet weg tussen het dubbele glas, waardoor de ruit zal scheuren.Voor hr++/dubbel glas, raden wij de volgende folies aan:
Zonwerend raamfolie voor hr++ glas zilver
Zonwerend raamfolie voor hr++ glas steel
Zonwerend raamfolie Ice cool super plus 78
(Let op! deze folie is NIET geschikt voor HR++ glas en niet geschikt voor elk type dubbel glas. Bekijk de specificaties van dit folie om te kijken of het folie geschikt is voor jouw te beplakken raam.)
Alle bovenstaande folies bevatten geen metaaldeeltjes en moeten ten alle tijden aan de buitenkant van het raam worden aangebracht. Deze folies zijn voorzien van een sterke kleef laag en zijn erop berekend om buiten te hangen. Alle folies hebben zo hun verschillende eigenschappen. Het is dan ook altijd raadzaam om ook hiervan de specificaties goed door te lezen en een proefstaal te bestellen van het folie waar je keuze is opgevallen. In principe kan dit folie nooit glasbreuk veroorzaken. Mocht er toch breuk ontstaan, dan was er vaak toch al een kleine breuk in het glas aanwezig. Controleer je glas dan ook goed op eventuele breuken voordat je het folie aanbrengt.
Is het aanbrengen van een zonwerende folie eenvoudig?
Bij iedere folie wordt een handleiding meegeleverd. Deze vertelt je stapsgewijs hoe je het folie het beste kunt aanbrengen. Het aanbrengen blijft een precieze klus, maar wanneer je de handleiding nauwkeurig volgt en dit met twee personen doet, moet het lukken. Vergeet niet het schutvel te verwijderen alvorens je het folie gaat plakken. Een schutvel zit op ieder folie, ook op een statische raamfolie. Dit is een dun beschermlaagje dat gemakkelijk verwijderd kan worden door middel van twee plakbandjes te plakken aan weerszijden en het folie zo van elkaar los te trekken. Verwijder je dit schutvel niet, dan zal het folie weer van het raam komen na een paar uur.
Daarnaast raden wij het aanschaffen van een rakel met vilt aan om zo het overtollig vocht/water onder het folie te verwijderen zonder het folie te beschadigen. Deze handige tool en meer tools vind je onder het kopje raamfolie > raamfolie benodigdheden. Het resultaat zal dan een mooi glad en strak geplakt folie zijn. Let wel, zon- en warmte werende folies (binnen of buiten) moeten te allen tijde volledig op de ramen worden aangebracht. Anders is door enorme warmte verschillen de kans op glasbreuk alsnog aanwezig.
Na het lezen van deze blog toch nog wat moeite met het uitzoeken van een geschikte zonwerende raamfolie of heb je nog andere vragen? Onze klantenservice helpt je graag bij het maken van een keuze! Je kunt ons per chat, telefoon of email bereiken. Je vindt de gegevens onder het kopje ‘’contactgegevens’’ op onze website.
Geen reacties gevonden.